Optimate overtager ERP-konsulentforretning hos nordjyske Systemate

- "en fantastisk mulighed, der var for god at sige nej til”

Optimate overtager ERP-konsulentforretningen hos den nordjyske IT-virksomhed Systemate pr. 1. maj 2020

Systemates konsulentforretning, der arbejder med Dynamics AX/365 vil nu blive sammenlagt med Optimates nuværende afdeling i Aalborg, og vil skabe en endnu mere slagkraftig konstellation i det nordjyske. CEO René J. Frøkjær fra Optimate fortæller:

”Kundernes behov indenfor ERP-området bliver stadigt mere komplekse, og ved at sammenlægge de to forretninger, vil vi kunne udvide vores ydelser, og dermed endnu bedre kunne understøtte vores kunders forretningsmæssige behov”.

Med opkøbet bliver Optimate ikke kun stærkere i det nordjyske, men får også styrket virksomhedens kompetencer indenfor bl.a. IoT (Internet of Things), Machine Learning og RPA Software (softwarerobotter med konfigurationer, som kan automatisere manuelle og gentagne opgaver). Disse teknologier efterspørges i stadigt højere grad i industrien i takt med at bl.a. Cloud-løsninger (ERP, BI, CRM, o.l.) vinder indpas, og forventes at blive et stadigt større forretningsområde hos Optimate i de nærmeste år. Optimate vil fremover i endnu større grad kunne understøtte sine kunder digitalisering, og være med til at automatisere forretningsprocesser der taler sammen med deres forskellige IT-løsninger.

Ultimo 2019 valgte Systemate, at fokusere deres indsats på sin kernekompetence, software udvikling. CEO Jess Kristensen hos Systemate fortæller:

”Systemate valgte da at afdække muligheden for, at finde en ny ejer til vores ERP-forretning, som dels vores medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere kunne være trygge ved, og se en fremtid i. Optimate blev ret hurtig vores første valg, og jeg er glad for, at vi i dag kan give stafetten videre til Optimate”.

Selvom der hersker usikkerhed i markedet, og nye risici er derude, så var opkøbet en mulighed, som Optimate ikke kunne lade glide ud mellem fingrene. Om købet fortæller René J. Frøkjær:

"Vi er virkelig glade for det her opkøb. Opkøbet bærer mange synergier med sig, og det er også derfor, vi har foretaget denne investering nu på trods af den igangværende corona-situation".

I forlængelse heraf siger René J. Frøkjær:

"Vi har undervejs i købsprocessen haft vores overvejelser om, hvorvidt vi skulle fortsætte, men det her var for godt til ikke at blive gennemført. Vi har været meget selvsikre omkring, at det var det rigtige valg – og det gælder både omkring medarbejdere og kunder”.

Stærke indenfor kompleks logistik og produktion

Optimate har omkring 65 medarbejdere indenfor ERP-området. Systemates ERP-forretning indeholder ca. 15 mand. De virksomheder der i dag er kunder i Systemates ERP-forretning overgår til Optimate, og vil fremover have muligheden for at drage fordel af en noget større leverance- og supportorganisation.

"Opkøbet er med til at positionere os som én af markedslederne i Danmark, og give os et endnu stærkere setup”

Begge virksomheder har gennem årene leveret indenfor områderne kompleks logistik og produktion, og dermed er der udover markedsmæssig synergi også kompetencemæssigt et særdeles godt fit imellem de to forretninger.

”Det at kunne levere præcist, hurtigt og med høj kvalitet har igennem årene været et varemærke for Optimate, og det er samme indtryk vi som konkurrenter har haft af Systemate”.

Dermed forventer René J. Frøkjær også, at sammenlægningen af de to forretninger vil gå meget stærkt, og at oplevelsen hos de nu fælles kunder vil være god.

I tilfælde af spørgsmål til ovenstående er du velkommen til at kontakte enten CEO René J. Frøkjær hos Optimate på rjf@optimate.dk eller mobil +45 40 91 33 82, eller CEO Jess Kristensen hos Systemate på jk@systemate.dk eller mobil +45 40 30 31 32.

 

Bliv klogere på Optimate

keyboard_arrow_up