Nyt ERP-system? 
Her er de vigtigste overvejelser

Gør firmaet klar til et nyt ERP-system: Mange projekter fejler eller overskrider budget og tid. Få en klar køreplan og gør dit ERP-projekt til en succes.

 

Hvad er et ERP-system?

Enterprise Resource Planning (ERP) er betegnelsen for et komplet it-forretningssystem, der hjælper med at håndtere vigtige oplysninger og virksomhedsfunktioner som fx økonomi, lager, salg og produktion.

Med det rette ERP-system, som understøttes af de rigtige processer, kan du blandt andet effektivisere arbejdsgange, skabe overblik over forretningen og udnytte data til at træffe bedre beslutninger.   

Er I vokset fra jeres ERP-system? Her er 5 tegn.

Tanken om et nyt ERP-system virker for mange virksomheder som et uoverskueligt projekt. Indsatsen bliver ofte opvejet af de nye fordele i form af ny effektivitet, vækstmuligheder og overblik. Men hvordan ved du, om det er tid til at skifte?

Tjek de 5 tegn

arrow-dot-right

[Guide] Sådan gennemfører du et ERP-projekt med succes

Hvordan forbereder du firmaet på et nyt ERP-system?Vigtige spørgsmål og overvejelser til timing, parathed og implementering, når I skal have nyt ERP-system i virksomheden.

Læs hvordan du gør

webcam

[Guide] Vælg det rigtige ERP-system til at optimere værdikæden

Hvordan kan ERP-systemet effektivisere værdikæden? Sådan tænker du værdikæden ind i et nyt ERP-system til produktion og industri. Se de største udfordringer i dag og hvad fremtiden kræver af dit ERP.

Sådan optimerer du værdikæden

password-desktop-approved

Hvorfor nyt ERP-system?

Mange virksomheder overvejer at opgradere fra AX, NAV, C5 eller XAL til Dynamics 365 FO eller Business Central. Men I bør altid starte med at definere, hvorfor I skal have nyt ERP-system. 

 

Hvad er dit mål med ERP-systemet?

Spørgsmålet er ikke så meget "skal vi implementere?" men mere "hvorfor skal vi implementere nyt ERP-system?" Et nyt ERP-system skal altid matche de overordnede mål og strategier for virksomheden. Dette kræver fokus på datakvalitet, overblik over interne processer, samt mapping af systemer og integrationer 

Sådan bliver firmaet parat

Hvad skal ERP-systemet kunne?

Intet ERP-system kan levere på alle jeres ønsker. Derfor er en analyse af virksomheden nu, samt en prioritering af jeres ønskede udbytte afgørende for ERP-projektets succes. Som minimum skal jeres nye ERP-system dog kunne understøtte en fast række af kritiske forretningsfunktioner. 

Tjekliste: Krav til ERP-systemet

Er ledelsen og medarbejderne klar til et ERP forretningsprojekt?

Et nyt ERP-system kan resultere i modstand mod forandringer. Samtidig kræver det involvering af de helt rette medarbejdere. Spørg derfor altid: "Er det nu, vi skal starte et nyt ERP-projekt?"

Læs om timing i ERP-projektet

Hvilket ERP-system passer bedst til jer?


Hvilket ERP-system skal vi vælge?
De fleste ERP-systemer indeholder funktioner til fx økonomi, lager, salg, og lager.

Men – med en så vigtig investering som dit ERP bør du sikre, at det er et system, som er tilpasset til netop din virksomhed og branche.

Kig også efter de fundamentale ting som fx:  

  • Hvilken størrelse virksomheder er ERP-løsningen udviklet til? Der findes systemer til både SMV'er og store virksomheder.
  • Er det en kendt, fremtidssikret løsning? Sagt med andre ord, hvor mange år holder din investering og er den nem at opdatere? 
  • Hvad koster ERP-systemet? Tænk det hele med: implementering, licenser, opgraderinger, support og vedligeholdelse. 

 

Skal det være D365 Business Central?

Til virksomheder med op til 100 brugere anbefaler vi Dynamics 365 Business Central. Er I større? Så skal I have Microsoft Dynamics FO.

Dette er en fremtidssikret ERP-platform, som er rykket i skyen, og dermed kan blive din sidste opgradering. 

Fordelene er mange, og her er en række eksempler: 

  • Rollecenter (på startskærmen) kan tilpasses den enkelte bruger uanset rolle i virksomheden
  • Integration til Outlook og Office 365-programmer
  • Datasammenhæng mellem Dynamics-systemer, fx Customer Engagement (CRM) og Field Service
  • Indbygget kunstig intelligens (AI) sparer tid og ressourcer for brugeren ved at automatisere processer 
  • Integration til Power BI og resten af Microsofts Power Platform 

Kom godt i gang

Uanset om I allerede anvender IoT, HoloLens eller lignende teknologier, eller om I starter nu - så er det enkelt at komme i gang med såvel teknikken som integrationen til Dynamics 365 Field Service. 

Med enkle klik oprettes nemt guides og læringer til brug med Microsoft HoloLens 2, eller til brug med blot med en tablet eller en mobiltelefon. Og med direkte forbindelse til jeres data i Dynamics 365, kan I udnytte hele potentialet i teknologierne og sørge for at alle kolleger og partnere arbejder med de samme real-time informationer. 

Så bliver det ikke nemmere at holde dokumentation og data samlet.

Vil du høre mere om IoT og Mixed Reality? 

Vi står klar til at bringe din virksomhed ind i næste generation af Dynamics 365 Field Service, så du har alle forudsætninger for at holde din -og din kundes forretning i gang.

Kontakt os

 

keyboard_arrow_up