Hvorfor du ikke bør udvikle dit eget Data Warehouse

Vi hører jævnligt, at en virksomhed vælger selv at opbygge sit eget Data Warehouse. Vi har fulgt udviklingen i disse virksomheder igennem de sidste 10 år, og ofte bliver vi, efter et par måneder eller år, bedt om at komme tilbage til virksomheden for at snakke Data Warehouse og Automatisering igen. I denne artikel deler vi de erfaringer, som vi har gjort os gennem årene.

For at sætte dette emne i kontekst vil vi gerne bede dig tænke over, om du nogensinde har overvejet at udvikle dit eget CRM-system eller regnskabsprogram? Måske for ti år siden, men nu er så godt som alle overbevist om fordelene ved standardisering og brug af de værktøjer, der er til rådighed. At udvikle disse værktøjer selv er tidskrævende og omkostningstungt, du har brug for få udviklere, og du vil sandsynligvis støde på en masse kompleksitet i løbet af processen. Tilbage til emnet: Hvorfor skulle din virksomhed ønske at udvikle sit eget Data Warehouse?

 

Hvad er et Data Warehouse?

En kort introduktion, hvis du ikke er helt fortrolig med Data Warehousing. Et datawarehouse er et datahåndteringssystem, der er designet til at muliggøre og understøtte Business Intelligence-aktiviteter (BI), især analyseaktiviteter. Data Warehouses er systemer, der er designet til at udføre søgninger og analyser, og som ofte indeholder store mængder historiske data. Dataene i et Data Warehouse udtrækkes normalt fra en række forskellige kilder, f.eks. programlogfiler og transaktionsapplikationer.

 

På denne måde bringer et Data Warehouse din virksomhed videre

Med et Data Warehouse bliver det nemmere at forstå og hente data - du får en forenklet selvstændig model. Det er slut med dublerede tabeller, forvirrende kolonnenavne og mystiske værdier. Du får en løsning der er hurtigere for datateamet at bruge. Og der bruges mindre tid på at rense og omdanne data for at udføre analyser.

Herudover skal dit team bruge mindre tid på vedligeholdelse af dit BI-setup med et Data Warehouse.

 

Hvorfor ikke selv udvikle et Data Warehouse?

Vi håber, at du efter at have læst ovenstående oplysninger er overbevist om merværdien af et Data Warehouse. virksomheder, der fortæller, at de gerne selv vil oprette et Data Warehouse, gør det ofte af følgende årsager:

  • At være i kontrol
  • Det virker billigere at bygge det selv

Og der er bestemt værdi i begge argumenter. Det er godt at have kontrol, især når det drejer sig om data. Og hvis du har de rette kompetencer og ressourcer internt, er det faktisk billigere at gøre det selv. Men det er alligevel godt at gennemgå følgende scenarier. Det er nemlig resultaterne af det, vi ser, når virksomhederne gør det selv.

1. Du ved ikke, hvad du ikke ved

Hvis du aldrig har foretaget en BI-implementering før, er det svært at forestille sig de potentielle faldgruber. Hvis du beslutter dig for at gøre alt selv, betyder det, at du også er ansvarlig for hosting, integrationer, ydeevne, versions- og udgivelsesstyring osv. Forstår du alle disse ting, eller lægger du alt i hænderne på én person?

2. Data uden indsigt er ingenting

Et Data Warehouse har ingen værdi for 'forretningen', medmindre dataene er tilgængelige, og beslutningstagerne kan få de dashboards, rapporter, KPI'er, advarsler og indsigt, de har brug for til at udføre deres arbejde. Men de, der har bygget Data Warehouset, er normalt ikke UI-eksperter eller forretningseksperter.

Det betyder, at it-afdelingen skal finde visualiseringsværktøjer og forbinde disse til deres Data Warehouse. Det betyder igen ekstra omkostninger, for uden visualisering har du intet.

3. Systemerne vil ændre sig, og der er behov for softwareopgraderinger

Kritiske forretningsapplikationer som ERP og CRM kan ændre deres API'er, systemopgraderinger kommer oftere og oftere, og du kan opdage, at den person, der byggede dit Data Warehouse, er blevet forfremmet eller har forladt virksomheden for at få et andet job. Korrektioner kan være vanskeligere end forventet at gennemføre. Eller måske har den database, som dine data er gemt i, brug for en ny version for at opfylde sikkerhedskravene. Eller måske er mængden af dine data blevet så stor, at sikkerhedskopiering tager for lang tid eller måske mislykkes. Vi ser kunder, der har bygget deres eget Data Warehouse, som stadig leder efter ETL-værktøjer (Extract,Transform and loading værktøjer), en database administrator og et par andre dyre ressourcer og personer for at kunne holde liv i deres datamaskine.

 

Hvad bør du så gøre i stedet?

Hos 9altitudes kan vi hjælpe dig med at få det rette BI-setup til din virksomhed. Vi har BI-konsulenter som dagligt arbejder med BI samt samspillet mellem BI og øvrige løsninger, som f.eks. ERP. Vi kan altså hjælpe dig med at få et BI-setup, der skaber en reel værdi for din forretning.

Hvis du gerne vil have en standard løsning:

9A Smart Insights er en BI-løsning lavet specifikt til Dynamics ERP. Løsningen indeholder bl.a. et 'Data Warehouse Automation værktøj' som hjælper dig med at få mere indsigt i dine data.
 

Læs mere om 9A Smart Insights her

 

keyboard_arrow_up