Lad Power Apps skabe værdi i din forretning

Power Apps en platform udviklet af Microsoft, som gør dig i stand til hurtigt at bygge 'brugerdefinerede' apps. Du kan bruge platformen til nemt at bygge Apps, som passer til specifikke behov i din forretning – og som også nemt kan hænge samen med andre systemer (f.eks. ERP, CRM, o.l.) . Og netop derfor er det oftest forskelligt hvad Power Apps bruges til fra virksomhed til virksomhed.

Power Apps er ikke noget man bare går i gang med, 'blot for at få Power Apps'. Det er derimod et værktøj, som du kan tage med i overvejelserne, når I hos jer skal finde ud af, hvordan en konkret problemstilling bedst løses – for Power Apps kunne være en løsning.

Du kan bl.a. bruge Power Apps til at opsamle data som du kan analysere sammen med dine øvrige Power BI data. Det kunne være:

Data fra produktionen
som f.eks. registrering af fejl på maskiner, årsag til nedetid i produktion, udfyldelse af kvalitetsrapporter, o.l.

cog

Data fra salg:
F.eks. registreringer ifm. butikskampagner, herunder hvilke produkter der er med i kampagnen, hvor lang tid kampagnen løber, o.l.

shop

Administration
F.eks. registreringer i forbindelse med ferie, sygedage, identificering af sikkerhedsrisikoer, o.l.

tools-wench-hold

Du kan bruge Power Apps til meget andet også. Det er umiddelbart kun fantasien der sætter grænser!

Der er dog nogle overvejelser, du bør gøre dig, før du får udviklet en App.

Fordele og ulemper ved Power Apps

Der er ingen grund til at lave en App, hvis du i forvejen har et system, hvor der som standard er en mulighed for registrering af de selvsamme data. Så fordi en App skal opbygges, og ikke løser din udfordring 'ud af boksen', skal tiden brugt på at bygge en App, holdes op imod den værdi Appen kan levere. Men da Power Apps er en platform, som gør relativt hurtigt at opbygge Apps (ift. eksempelvis tilretninger i et ERP system), så er det ofte værd at have med i sine overvejelser.

Power Apps er ikke altid den rette løsning

Der hvor man ikke bør bruge Power Apps er når typen af data, der skal indtastes, ændrer sig jævnligt. Power Apps bør i stedet overvejes, når det der skal indtastes, er konstant over længere tid.

Vil du bruge Power Apps og har meget data, så er det ligeledes vigtigt, at du har styr på, hvordan du bruger værktøjet, da det ellers kan skabe udfordringer, for den App du laver.

 

Power Apps er et alsidigt værktøj

En stor fordel ved Apps udviklet gennem Power Apps er, at de kan snakke sammen med mange forskellige systemer, både de forskellige områder af Dynamics 365 (herunder Finance and Operations, Business CentralSales, osv.), men også andre ERP- og CRM-platforme, Office/Microsoft 365, og mange andre løsninger. På samme måde kan Power Apps sende data til din Business Intelligence løsning, så du kan analysere på de opsamlede data. Det gør Power Apps til et alsidigt værktøj.

En anden – oftest meget vigtig fordel – er at udviklede Apps kan bruges på tværs af mobile enheder - både på telefon, tablet, o.l., og er relativt billig ift. licensiering.

 

Få en snak om hvordan du kan bruge Power Apps

Power BI er en fleksibel og skalérbar løsning

Hvor stort og komplekst et setup ønsker du? Med Power BI kan du selv bestemme.

Du kan f.eks. vælge et 'simpelt' setup, hvor du hurtigt kan få overblikket over din virksomheds vigtigste finanstal.

Du kan også vælge et mere komplekst setup, hvor du kan sammenholde data fra mange forskellige datakilder. Du kan f.eks. sammenholde data fra produktionen, lageret og jeres salgsforcast for at sikre, at I udnytter jeres lager optimalt (og optimerer jeres kapitalbinding).

Tilsvarende kan du også selv bestemme, om du vil se dine rapporter/views fra din PC eller din mobil og tablet - dette er en 100% standard fukntionalitet i Power BI.

Power BI og Power Apps

Power BI giver Rynkeby indsigt i juice salget!

Læs hvordan

Power Apps er en del af Power platformen

Med Power Platformen kan du udnytte virksomhedens data til at skabe skræddersyede applikationer. Alt sammen uden erfaring med at kode. Power Platformen indeholder Power BIPower AppsPower Automate og Power Virtual Agents. 4 stærke applikationer som hjælper virksomheden med at synliggøre, automatisere og analysere sine data, som du f.eks. kan bruge i Office 365 og Dynamics 365.  

Power Automate

Med Power Automate (tidligere kendt som Microsoft Flow) kan du automatisere workflows mellem apps og services.

Disse workflows kan din virksomhed bruge til at integrere og opdatere data, synkronisere filer og få automatiske beskeder. Du kan også kontrollere, at medarbejdere følger samme proces og samme trin f.eks. indenfor kundeservice eller anmodninger til it-afdelingen. 

Alt i alt kan du skabe en masse automatiseringer, som sparer din virksomhed for mange arbejdstimer og administration. 
 

Få en snak om Power Automate

Power Virtual Agents

Med Power Virtual Agents kan du bygge chatbots, som automatisk kan besvare kundernes spørgsmål om jeres produkter og services. 

Med Microsofts indbyggede kunstige intelligens vil brugerne opleve en virkelighedstro chatsamtale, som effektivt hjælper kunderne med svar på det, de har brug for. 

Alle kan gå i gang med at bygge firmaets bot - uden kendskab til kodning - og koble den sammen med resten af virksomhedens data. Samtidig er det nemt at holde jeres chatbot opdateret. Der er ingen infrastruktur at vedligeholde og heller ingen komplekse systemer at deploye. 
 

Bliv klogere på hvad Power Virtual Agents kan gøre for dig

keyboard_arrow_up