Business Intelligence hos VB-Airsuspension

Dette er en historie om, hvordan data kan hjælpe dig med at styre en vækst på 300 % inden for 3 år. Velkommen til VB-Airsuspension, en producent og sælger af (luft)affjedringssystemer til lette erhvervskøretøjer.

Kort fortalt

  • Microsoft Dynamics AX.

  • Salg, finans og supply chain kombineret.

  • Effektiv produktionsplanlægning.

  • Datadrevet vækst.

  • Kraftige Power BI-rapporter.

presentation-analytics

Stor vækst:

For at vokse fra 40 til 140 medarbejdere inden for to et halvt år skal man have styr på processer, salg og økonomi. VB-Airsuspension er vokset hurtigt og har investeret massivt i sit ERP-system. Det var dog ikke så let at optrevle information fra deres ERP-system (Microsoft Dynamics AX).

"Da jeg først begyndte at arbejde her, ønskede jeg at se en rapport om virksomhedens økonomiske tilstand. Bogholderen fortalte mig dengang, at han havde taget kurset, men havde glemt, hvordan man gjorde det. Det var da, jeg tænkte, det her skal ændres".

Mere greb om produktionen

Kender du den værdi, der skabes pr. produktionsmedarbejder? Hos VB-Airsuspension kan de se præcis, hvor meget værditilvækst hver medarbejder har. Ved at bruge disse informationer på en handlingsorienteret måde er ledere i en virksomhed i stand til at få medarbejderne til at arbejde meget mere produktivt. Der er mange slags teknikker til at gøre folk mere produktive, men det starter med at måle. Ved at justere din arbejdsgang, kan du for eksempel med det samme se, hvilken effekt det har på produktiviteten.

Dataene er der, vi havde bare ingen indsigt

Alle afdelingerne indenfor VB-Airsuspension arbejder med Microsoft Dynamics AX. Processerne er alle pænt registreret i løsningen.

"Da jeg ville se, hvilke kunder der havde været forfaldne i lang tid, gik der lidt tid, før det kom ud af systemet, og der var risiko for fejl. Vi kom i kontakt med 9altitudes. Med deres mellemlag til at samle data behøver vi ikke længere at blive ved med at linke alle slags Excel-ark sammen. Der bliver ryddet op i vores data i Data Warehouse. Vi ser nu med det samme, hvor felter i vores ERP-system ikke har været udfyldt. Alle får data fra én kilde. Så vi har nu klart beskrevet definitionerne, så alle ser på de samme tal".

Det semantiske lag, som VB-Airsuspension bruger til at se sine data, kaldes et Data Warehouse og sikrer, at alle relationer mellem de forskellige datakilder allerede er etableret.

Om VB-Airsuspension

VB-Airsuspension udvikler, producerer og sælger (luft)affjedringssystemer til lette erhvervskøretøjer. Sidste år solgte de over 18.000 systemer. Fra deres hovedkvarter i Varsseveld betjener de hele verden og er nu blevet den globale markedsleder.

Se flere referencer:

keyboard_arrow_up