Opsaml data smart - og brug dem

Med Internet of Things (IoT) kan du opsamle data fra f.eks. dit maskinpark eller maskiner/produkter. Hos 9altitudes arbejder vi med IoT gennem såvel Microsofts som PTC's produkter. Hvad der er den rette løsning for dig er, hvordan du ønsker at arbejde med IoT.

Vi skelner bl.a. mellem om du ønsker at arbejde med IoT i dit produktionsapprata eller om du ønsker at have IoT indlejret i de 'produkter', som lander hos dine kunder (og eventuelt deres kunder).

Bliv klogere på de to måder at arbejde med IoT:

Der er mange i din virksomhed, som kan drage fordel af IoT:

Research & development:
R&D kan bl.a. være interesseret i om jeres eget produktionsapparat og produkter/maskiner opfører sig som tiltænkt. Er der 'komponenter' som ofte går i stykker, og er der måske nye krav fra kunder/omverdenen der skal tages højde for?

programming-user-head

Udkørende service teknikere:
Montører/serviceteknikere kan få oplysninger om hvad der er i stykker allerede før de fysisk møder op hos kunden. På den måde kan de sikre, at de har de rette reservedele med sig, og de kan hurtigere løse problemet. De kan I øvrigt bruge IoT til at se, hvornår hvilke produkter/maskiner bør serviceres.

car-repair-rotating-light

Interne service teknikere:
Service teknikerne der vedligeholder jeres eget produktionsapparat kan holde øje med, hvilke dele (og hvornår) der har behov for service, så du kan undgå 'stop' i produktionsflowet. De kan også bruge data til hurtigere at identificere akutte udfordringer, som måtte ske.

tools-wench-hold

Salg:
Salg kan se på om produktet afspejler ændringer i forbrugsmønstret - er der f.eks. funktioner, der ikke bruges mere? Er der et øget forbrug? Eller lignende.

real-estate-sign-sale-1

Forretningsudviklere:
Personer, der har fokus på at udvikle jeres forretning kan bruge IoT til f.eks. at se på, om den faktiske produktionsudnyttelse kan optimeres eller om der er basis for ændrede afregningsmodeller. Det kan også være der er trends, der kan illustreres via data.

browser-gauge-1

Kunder:
Hvis du indsætter IoT i dine produkter/maskiner, så kan dine kunder få serviceret deres ting før de eventuelt går i stykker (og dermed forøges værdien af jeres leverancer rent konkurrencemæssigt). Hvis du indsætter IoT i din egen produktion, så kan du stille data til rådighed for dine kunder om det produkt de har købt. Det kan være de eksempelvis har brug for at dokumentere, hvilken temperatur, luftfugtighed, o.l. varen er produceret under.

single-neutral-increase

IoT i din produktion

Med IoT-enheder koblet på dit produktionsapparat kan du få oplysninger om din produktion, som du ellers ikke ville have. Det gør dig bedre i stand til at tage de rette beslutninger, for at sikre så effektiv en produktion som mulig.

Du kan f.eks. bruge disse data til at identificere potentielle flaskehalse i din produktion, til at identificere hvilke dele af din produktion der skal vedligeholdes hvornår, måle på hver maskines energiforbrug eller lignende. Du kan også bruge IoT-teknologi til at supplere MES-systemer (Manufacturing Execution System) til overvågning af produktionen. Det afgørende er, at få identificeret hvad der er vigtigt for dig, og at kunne måle på, så du opsamler netop de data, der giver værdi for din forretning.

Få overblikket med ThingWorx IIoT

Gør livet nemmere for dine service teknikere med IoT i dine produkter

Hvis du indsætter IoT-enheder i dine produkter, så kan du blive en bedre samarbejdspartner for dine kunder. Alt efter hvad du sælger og hvordan du vil bruge IoT, kan dine service teknikere måske servicere kunderne remote, fortælle hvornår produktet ikke arbejder effektivt længere eller også kan de formentlig se, hvilke reservedele de skal have med, når de besøger kunden. Det kan også være du kan fortælle kunderne, hvornår det er tid til næste service/reparation allerede før de får udfordringer, fordi du kan se hvor meget produktet har været brugt.

Det er alt sammen ting, som i kundens øjne gør dig en mere proaktiv samarbejdspartner, og øger barrieren til dine konkurrenter. 

Bliv klogere på hvordan du kan bruge IoT i dine produkter

Vidste du, at der er mere end 4 mia. IoT-enheder i industrien verden over? Vi hjælper dig med at blive klogere på, hvordan du kan udnytte teknologien i din virksomhed.

Vi hjælper dig gerne med din IoT-løsning

Uanset om du overvejer at implementere IoT i din produktion eller dine produkter, om du allerede arbejder med IoT og mangler support, eller du gerne vil have en snak om hvordan du kan få endnu mere ud af din eksisterende IoT-løsning, så står vi klar til at hjælpe.

Når vi arbejder med IoT tager vi altid udgangspunkt i hvilket udbytte du og/eller din kunde skal have af IoT-løsningen. Det skal nemlig ikke bare være 'en gimmick', men være en værdiskabende løsning for din forretning - også på sigt. Det gør vi bl.a. ved at stille fokus på, hvilke data det er du har brug for at få ud af din løsning.

 

Få support til din IoT-løsning

ThingWorx IIoT Platform

Hos 9altitudes arbejder vi bl.a. med ThingWorx IIoT platformen fra PTC. Det er en platform, der tillader virksomheder at fokusere på de værdiskabende aktiviteter frem for teknologien. ThingWorks kan anvendes som en 'integrationsplatform', der kobler dine øvrige systemer med dine IoT-enheder. Og derved kan dit IT-setup nemmere møde konstant skiftende forretningsbehov. 

ThingWorx er i stand til at forespørge og agere i mange forskellige systemer. Platformen kan dermed også aflaste din organisation fra at logge ind i mange IT-systemer for at finde den information, som deres rolle kræver af dem.

Mashup eller AR-præsentation ?

Du kan vælge om dine data skal visualiseres via almindelige WEB-sider, eller du vil drage fordel af at ThingWorx er fuldt integreret med PTC’s AR-miljø (Augmented Reality). Det betyder at real-time-data kan 'kobles' med den virkelige verden (f.eks. gennem en mobil, tablet eller et par AR-briller), som giver indsigt i dine maskiner/produkter. Det har mange anvendelsesmuligheder, og kan f.eks. understøtte dine medarbejdere, der oplærer nye kollegaer, eller specialister i din serviceorganisation, som på 'distancen' supporterer montører, som sidder fysisk ude hos en kunde.

 

Lær mere om ThingWorx IIoT platform

Implementering af Thingworks IIot fra PTC

Vestergaard Company udnytter IoT til at optimere effektiviteten

Læs hvordan

keyboard_arrow_up