Udnyt mulighederne i Augmented Reality

I mange år troede alle, at Virtual Reality ville blive det næste store. Fuldt syntetiske verdener, vi kunne agere og føle os hjemme i. Det har imidlertid vist sig, at det skaber langt mere værdi at kombinere den virkelige fysiske verden med overlejrede virtuelle data. Augmented Reality (AR) er netop det, og for industrielle anvendelser indenfor produktion, montage, reparation og service virker det som om at VR blot var en trædesten for AR.

 

Der er mange måder du kan bruge AR - her er nogle eksempler:

I samspil med din CAD-løsning
I dag er AR-publicering en integreret del Creo CAD. Grundlæggende gennemgang af en 3D-model kan nu foretages ved at gå rundt om den og betragte den gennem din Smartphone eller Microsoft Hololens i de aktuelle omgivelser.

phone-action-settings-1

Som salgs- og kommunikationsværktøj
I sin simpleste form kan AR f.eks. anvendes til at bringe reference- og salgsdokumenter til live. Lad f.eks. din kunde se dit produkt gennem din Smartphone og lad ham studere produktet på hans egen lokation i 3D fra alle sider.

car-repair-rotating-light

Til service og montage
Du kan udføre service mens du løbende bliver guidet med virtuelle modeller, som overlejres den virkelige maskine. Du finder nemt de dele der skal udskiftes, da de lyser op på din skærm i en kombination mellem den virkelige verden og de digitale data. Du bliver fortalt i hvilken rækkefølge dele skal skiftes og samles igen - helt uden manualer.

tools-wench-hold

Vuforia Augmented Reality

Den basale AR-teknologi i alle PTC’s løsninger er Vuforia. Vuforia-platformen er basis for tusindvis af AR-applikationer på Smartphones og andre devices. Det betyder at du får en gennemtestet løsning med store anvendelsesmuligheder.

 

Et eksempel på hvordan du kan skabe værdi med Vuforia

Forestil dig virkeligheden som et 3-dimensionelt whiteboard tilgængeligt over en smartphone eller tablet. Du kan nu bede kolleger fra andre steder i verden vise dig hvad du skal gøre, og i hvilken rækkefølge du skal gøre det.

Vuforia Chalk bruger Vuforias 3D-tracker til at opnå en forståelse af den 3-dimensionelle verden i telefonens søger. Når denne 3D-verden overlejres med video, kan den suppleres med tekst, pile og andre velkendte virkemidler, som følger naturtro med det billede, som transmitteres til samtalepartneren. Og hermed er en ny effektiv måde at kommunikere på etableret, som er utroligt intuitiv.

Du kan endda downloade en testversion af Vuforia Chalk direkte fra din app-store.

AR og IoT

AR og IoT er et skoleeksempel på at summen af teknologier kan være mere værdifuld end de er hver for sig. Når AR anvendes sammen med IoT opstår der en afgørende synergi.

Du kan f.eks. tage trykket af systemet inden du går i gang, og virtuelle displays viser dig, at trykket faktisk er faldet de kritiske steder. Du kan blive guidet igennem komplekse opstartsprocedurer, hvor du løbende holder øje med forskellige parametre, som i instrumentform overlejres modellen. Sign-off på opgaver og logning af kritiske passager er en naturlig del af set-up’et. Du opnår sikrere service, og servicepersonnel er i stand til at udføre givne opgaver med et minimum af uddannelse. Også her er Vuforia Studio det miljø, hvor de kombinerede AR experiences skabes. Indkommende data fra sensorer forbundet via Thingworks kombineres med sekvenser fra Creo Illustrate, og giver operatøren det komplette scenarie for vejledning og interaktion.

 

Læs mere om IoT

AR og Creo

I PTC’s verden skabes produkter via Creo og frigives til produktion via Windchill. Når produkterne er ude i marken kan de oprindelige CAD- og data udnyttes til at illustrere forløb via AR. Samle- og montagesekvenser kan skabes via Creo Illustrate og publiceres til AR-experiences, som i Vuforia Studio kombineres med menuer for forskellige sekvenser og actions.

Creo Illustrate og de afledede sekvenser styres af Windchill og sikrer at der altid er et korrekt grundlag for de nødvendige AR-experiences.
 

Læs mere om Creo

Bliv klogere på hvordan du kan bruge AR

Vi har hjulpet mange forskellige kunder med at udnytte værdien af Augmented Reality - skal vi også hjælpe dig?

 

Hør mere om hvordan du kan bruge AR

keyboard_arrow_up